NHL:n alkukausi oli Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjä Joel Armialle raskasta tervanjuontia. Kun tämä juttu kirjoitettiin reilu viikko ennen joulutaukoa, oli pelaajalla tilillään 17 ottelua maaleitta (0+2).

Kyseessä on eittämättä pettymys, sillä isokokoinen hyökkääjä on tehnyt taalaliigassa parhaimillaan jopa 16 maalia runkosarjaan. Nuo syntyivät kaudella 2019-20 Habsin 58 ottelussa.

Canadiensin päävalmentaja Martin St. Louis ei kuitenkaan sättinyt suomalaista NHL:n nettisivujen jutussa – Armia kun ei kuulemma ole lopettanut työntekoa, vaan päinvastoin. Hanskat eivät siis ole tiskissä.

– Itseluottamuksen löytäminen on myös pelaajien vastuulla, ja kaikki alkaa harjoituksista. Armia on viettänyt ylimääräistä aikaa jäällä, ja hän haluaa tehdä maalin enemmän kuin kukaan muu. Hän käyttää aikaa sen eteen, ja olen varma, että tulosta alkaa syntyä, St. Louis painotti.

Armia on saanut saumansa myös ylivoimalla, koska siihen hänellä on luotsin mukaan ominaisuuksia. Pelaajaa ei kuitenkaan nostettu tähän vain sen takia, että pelaaja saisi onnistumisia ja sitä kautta itseluottamusta.

– Hänen tilanteensa vaikuttaa hänen peliinsä. Olemme antaneet hänelle hyvin minuutteja, mutta ikävä kyllä maalia ei ole syntynyt. Hänellä on kuitenkin kaikki kyvyt tehdä tulosta tässä liigassa.