Lokakuu oli Liigan ensimmäinen täysi kuukausi. Runkosarjasta on lähes kolmannes pelattu ja voimasuhteet joukkueiden välillä alkavat olla selvillä.

Yksilötasolla lokakuussa nähtiin paljon alisuorittamista ja vaellusta syksyn pimeydessä. SuomiKiekko on kasannut tähdistökentän kuukauden pahimmista alisuorittajista.

Maalivahti: Niko Hovinen, Sport

Sport pelasi lokakuun aikana useita tiukkoja otteluita, ja pääosin ne kääntyivät vaasalaisten tappioiksi. Maalivahti Niko Hoviselta kaivattaisiin isoja torjuntoja ratkaisuhetkillä, tai ainakaan helppoja maaleja ei saisi päästää, jotta Sport voisi kääntää kurssinsa. Lokakuussa Hovisen torjuntaprosentti oli murheellinen 86,67.

Puolustaja: Kalle Maalahti, SaiPa

Kalle Maalahti on monipuolinen puolustaja, joka on luotettava omassa päässä ja kiekollista taitoa riittää enemmän kuin tarpeeksi hyökkäyspäähän. Lokakuussa Maalahti ei loistanut kummassakaan päässä. Hän keräsi vain kaksi syöttöpistettä ja tehotilasto oli 13 pykälää pakkasella. SaiPa tarvitsee veteraanipakiltaan parempaa.

Puolustaja: Kevin Czuczman, Ilves

Kevin Czuczman viiletti lokakuun Ilveksessä kiikaritehoilla. On edelleen kysymysmerkki, miksi hän on Tampereella. Jääaikoja katsoessa valmennus tuntuu pohtivan samaa asiaa. Jykevän ulkomaalaisvahvistuksen tehotilasto oli lokakuussa neljä pykälää pakkasella.

Vasen laitahyökkääjä: Julius Nättinen, HIFK

Liigan pistepörssin voittaja Julius Nättinen on ollut isoissa vaikeuksissa HIFK:ssa. Kuukauden viimeisessä ottelussa hän sai sentään maalihanat auki, mutta se on laihalohtu. Nättiseltä odotetaan paljon enemmän. Hän pelasi lokakuussa viisi ottelua tehoin 1+1=2.

Keskushyökkääjä: Otto Paajanen, HIFK

Parhaimmillaan Otto Paajasen voisi odottaa kolkuttelevan 40 tehopisteen rajapyykkiä ja pelaavan erinomaisesti myös puolustussuuntaan. Nyt Paajanen on ollut kaukana parhaasta tasostaan. Lokakuussa hän keräsi kymmeneen otteluun mitättömät tehot 1+1.

Oikea laitahyökkääjä: Olli Palola, HIFK

Olli Palolaa ei hankittu HIFK:hon kolmosketjun raatajaksi, vaan hänet hankittiin maalikunkun statuksella. Palolan laukaus ei kuitenkaan ole osunut tolppien väliin. Lokakuussa hän laukoi 16 kertaa osumatta kertaakaan. Itseluottamus on selvästi nollassa. Kuukauden seitsemässä ottelussa hän saalisti vain yhden syöttöpisteen.