NHL-maailma kuohahti äskettäin, kun järkyttävässä kiusaamiskohussa ryvettynyt puolustaja Mitchell Miller, 20, solmi Boston Bruinsin kanssa NHL:n tulokassopimuksen taannoin.

Julkisuuteen kantautui lokakuussa 2020 tieto, että Miller olisi kiusannut vuoden 2016 aikana kehitysvammaista poikaa. Tämän äidin mukaan hänen poikansa oli henkiseltä iältään neljä vuotta ikäisiään nuorempi.

Jenkin sopimusilo ei kauaa kestänyt, kun Boston tiedotti viikonvaihteessa purkaneensa sopimuksen pikatahtiin. Asiasta kerrottiin seuran nettisivuilla.

– Olemme velkaa faneillemme, pelaajillemme, henkilökunnallemme, kumppaneillemme ja yhteisöllemme sen, että käytäntömme ja toimintamme ovat linjassa niiden aatteiden kanssa, joita vaadimme itseltämme ja koko organisaatioltamme, seuran tiedotteessa kerrottiin.

– Syvimmät pahoittelut (kiusatulle) pojalle ja hänen perheelleen, jos tämä kuvio sai tuntemaan olon näkymättömäksi ja arvottomaksi. Pahoittelemme.

Pakki ei ole pelannut NHL:ssä otteluakaan. Viime kaudella hän edusti Tri-City Stormia USHL:n 65 pelissä, joissa syntyi 88 (41+47) pinnaa.

LUE MYÖS:

Floridan tähtihyökkääjä sivuun pelikiellon takia – suomalaiset ottivat roolia maanantaiyön pelissä