NHL-seura Nashville Predatorsin tähtihyökkääjä Matt Duchene nostaa tuoreessa haastattelussa esille yhden joukkueen suomalaismaalivahti Juuse Saroksen erityisominaisuuden.

Predatorsin huipputorjuja on yhdellä osa-alueella Duchenen mukaan koko maailman ykkönen.

– Hän on paras läpiajojen torjuja, jonka olen nähnyt. En ole koskaan nähnyt hänelle tehtävän maalia kahdella nollaa vastaan tilanteessa, harjoitukset mukaan lukien! Se on ihan mieletöntä. Hänen ennakointinsa tilanteissa on uskomaton. Hän lukee peliä hyviin. Hän on niin nopea, Duchene täräyttää NHL:n virallisilla kotisivuilla.

Duchenen mukaan luotto Saroksen loistavaan läpiajojen torjuntataitoon auttaa huomattavasti kenttäpelaajien tekemistä. Viimeisin osoitus asiasta saatiin Anaheim Ducksia vastaan joukkueen umpitaitavan Trevor Zegrasin yritettyä maalintekoa kahden miehen läpiajosta.

– Kun vastustaja syötti tilanteessa taakse, olin rennommin mielin kuin jos hän olisi ollut yksin läpiajossa. Istuin vain penkillä tietäen, että hän torjuu tuollaisia koko ajan, Duchene kehaisi.

Predators vei pelin nimiinsä lopulta 2-1-jatkoaikavoitolla.