Viime keväänä Suomessa, Tampereella ja Helsingissä, järjestetyt jääkiekon MM-kisat olivat suuri taloudellinen menestys.

Suomen Jääkiekkoliitto kertoo tiedotteessaan, että tulosta tuli niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Tuottoa tuli lopulta lähes 14 miljoonaa euroa.

– Lopputulos oli kaikilla mittareilla erinomainen. Kisojen järjestelyt keräsivät laajalti kiitosta, finaali huipentui Leijonien maailmanmestaruuteen ja myös taloudellisesti kisat tekivät ennätystuloksen: tiukan kulukurin ja loistavasti sujuneen VIP-, kumppani- ja lipunmyynnin ansiosta MM-kisojen tuotto kohosi peräti 13,9 miljoonaan euroon, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela iloitsee tiedotteessa.

Pitkästä aikaa Suomessa järjestetyt kisat todellakin kiinnostivat. Liput menivät jopa odotettua paremmin kaupaksi, vaikka hinnat herättivätkin paljon keskustelua.

– Meidät yllätti se, kuinka paljon lippuja meni kaupaksi juuri kisojen alla ja niiden aikana – tähän vaikutti merkittävästi muun muassa kotijoukkueen loistava menestys. Yhteensä lippuja myyntiin 379 720 kappaletta, joista 279 924 Tampereelle, MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen kertoo.

Tiedotteessa mukaan kokonaisuudessaan MM-kisojen kulut olivat 22 685 613 ja tuotot 36 586 029 euroa. Kisojen taloudelliset vaikutukset kisakaupungeille, Tampereelle ja Helsingille, olivat myös merkittävät: suorien taloudellisten vaikutusten arvioidaan olleen 115,6 miljoonaa euroa, näistä 86,7 miljoonaa kohdistui Tampereen alueelle. Tapahtuman epäsuorat taloudelliset vaikutukset olivat 144,5–202,3 miljoonaa euroa.

Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto