Columbus Blue Jacketsin katastrofaalisesti alkanut kausi sekä rankka loukkaantumissuma ovat käytännössä murskanneet Jarmo Kekäläisen joukkojen haaveet pudotuspelipaikasta jo kauden ensimetreillä.

Ykköspuolustaja Zach Werenskin kauden päättänyt loukkaantuminen nosti viimeistään esiin kysymykset siitä, pitäisikö Blue Jacketsin aloittaa tyhjennysmyynti ja varmistaa mahdollisimman hyvät asemat ensi kesän varauslottoon, onhan tulevan vuoden NHL Draftissa tarjolla mm. uutena megatähtenä pidetty Connor Bedard.

Daily Faceoff -sivuston NHL-toimittaja Frank Seravallin mukaan yksi todennäköisimmistä lähtijöistä olisi seuran ykköspakiksi Werenskin loukkaantumisen myötä noussut Vladislav Gavrikov.

– Gavrikov on löytänyt itsensä tilanteesta, jossa hän on muutaman kuukauden päässä vapaan agentin statuksesta ja Columbus on matkalla väärään suuntaan. He ovat tehneet vuokrapelaajistaan kauppaa Toronton kanssa jo aiemmin ja saatamme nähdä Kekäläisen tekevän sen uudelleen, Seravalli uskoo.

Toronto Maple Leafs kaipaa kipeästi apua puolustukseensa Jake Muzzinin kaularankavamman vuoksi. Vamma saattaa pahimmassa tapauksessa jopa päättää tähtipuolustajan uran. Seuraavan kerran Muzzinin tilannetta arvioidaan vasta helmikuussa.

Leafsin lisäksi Edmonton Oilersin, Ottawa Senatorsin ja Los Angeles Kingsin uskotaan olevan kiinnostunut Gavrikovin palveluksista. 28-vuotias Gavrikov kuittaa viimeisestä sopimuskaudestaan 2,8 miljoonaa dollaria.