Florida Panthersille tipahti keskiviikkona kurja uutinen sairastuvalta, kun seuran GM Bill Zito paljasti pohjoisamerikkalaislehdistön mukaan pakki Aaron Ekbladin joutuneen pitkäaikaisesti loukkaantuneiden pelaajien listalle.

Pakin viime runkosarjakaudet ovat olleet enemmän ja vähemmän repaleisia. Kaudella 2018-19 vyölle tuli täydet 82 matsia, mutta sen jälkeen ottelumäärät ovat olleet järjestyksessä vanhimmasta tuoreimpaan 67, 35, 61 ja kolme.

– Ei tästä (nykytilanteesta) voi olla iloinen. Ennen kaikkea olemme huolissamme hänestä ihmisenä, mutta kyllä hän vielä paluun tekee, Zito sanoi NHL:n nettisivujen mukaan.

– Kyse ei ole siitä, että Aaron joutuisi jättämään kauden kesken tämän vamman takia. Meillä on täydet perusteet odottaa, että hän palaa sataprosenttiseen kuntoon. Tällaiset takaiskut nyt vain ovat tavallisia.

Loukkaantumisen jälkeenkin kuulemma isoon rooliin palaava 26-vuotias kanadalainen yllätti GM:n äskettäin totaalisesti.

– Kun pääsin hänen juttusilleen, hän oli jo treenaamassa, ihan oikeasti! Henkisesti vahvempaa ihmistä saa etsiä. Hän on varmasti vihainen ja surullinen samaan aikaan, onhan hän ihminen. Ymmärtääkseni hänen paluunsa on vain ajan kysymys.