Rapakon takana pelaava suomalaispakki Markus Niemeläinen näyttäisi saavansa jalkaa NHL:n oven väliin vielä viime kautta paremmin. Taalaliigassa pelejä on nimittäin kertynyt nyt vyölle Edmonton Oilersissa viisi kappaletta, AHL:n farmijoukkue Bakersfield Condorsissa matseja on vyöllä kaksi pistein 0+1.

Otanta on tietysti vielä pieni, mutta silti suunta on viime kauteen nähden erilainen. Vielä viime kaudella vastuu jakautui toisinpäin – eli Niemeläisen osalta suurempi osa sesongista meni AHL:n puolella.

Isokokoisen peruspakin kehittyminen on huomattu Oilersissa, NHL:n nettisivujen jutussa kirjoitettiin.

– Hänen pelaamisensa kiekon kanssa on parantunut. Jokainen tietää, että hänellä on hyvä ajoitus ja hän pääsee iholle, kun joku yrittää kiertää häntä. Isoksi pelaajaksi hän luistelee hyvin ja ottaa tilan pois nopeasti, öljypaitojen luotsi Jay Woodcroft kehui.

Taalaliigassa Niemeläisen minuutit ovat pyörineet vajaan seitsemän ja reilun yhdeksän välillä vuoristoratamaisesti.

– Hän on pelannut hyvin ja ansainnut enemmän minuutteja. Hän tuo uuden ulottuvuuden takalinjoillemme.

Oilersin pelit jatkuvat ensi yönä Chicago Blackhawksia vastaan.