Raimo Summanen on jäänyt takuulla elävästi lukuisten kiekkoilijoiden mieliin värikkäänä valmentajana.

KHL:n tähtihyökkääjiin lukeutuva Sergei Kalinin muistelee Championat-sivuston haastattelussa aikaansa Summasen alaisuudessa Avangard Omskissa.

– Summanen on yksi vahvimmista valmentajista, jonka kanssa olen työskennellyt. Hänellä on täysin oma näkemyksensä elämästä ja jääkiekosta. Summanen käyttää paljon esimerkkejä ja tilanteita eletystä elämästä. Sitä täytyy vain ymmärtää ja kuunnella häntä.

Traktor Tsheljabinskia nykyisin kipparoiva Kalinin muistaa elävästi varsinkin yhden hetken Summasen valmennusuran varrelta.

– Joukkue pelasi laiskasti, joten valmennus toi kuntopyörän pukukoppiin. Kukaan ei tajunnut, mistä on kyse, kunnes Raimo tuli sisään ja polki 30 sekuntia täydellä nopeudella. Sitten hän nousi satulasta ja sanoi, että näin teidän täytyy tehdä hommia, jotta voimme voittaa, Kalinin muistelee Summasen omaperäisiä metodeja.

Kauden 2014-15 jälkeen Omskista lähtenyt Summanen, 60, valmensi viime kaudella itävaltalaista Black Wings Linziä, kunnes astui syrjään tehtävästään helmikuussa.