Suomen jääkiekon neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla eli kakkosdivisioonassa pelaava laukaalainen Gladiators HT on vahvistanut rivejään kokeneella Jyri Marttisella. Gladiators tiedotti puolustajahankinnastaan Facebookissa.

40-vuotias Marttinen kiekkoili menneellä kaudella Ranskan kakkostasolla Drakkars de Caenin riveissä. Hän iski 25 runkosarjaotteluun pisteet 5+7=12 sekä neljään pudotuspeliin tehot 0+3.

– Kaipasimme lisää johtajuutta ja kokemusta puolustukseen ja nyt sitä on! Jyssyn kaltainen ammattilainen on iso apu joukkueelle kentällä ja kentän ulkopuolella. Jyrin merkitystä alueen kiekkoilulle ja koko rautaliigalle tuskin tarvitsee isommin perustella, alueen junioreita unohtamatta, Gladiators kirjoitti Facebook-päivityksensä yhteyteen.

Mittavalla pelaajaurallaan Marttinen on tahkonnut kaikkiaan 758 Liigan runkosarjaottelua (75+124=199) sekä 47 pudotuspeliä (4+10=14). Hän on edustanut JYPiä, Pelicansia, Ässiä sekä Lukkoa. Marttinen voitti Ässissä Suomen mestaruuden vuonna 2013.

Maajoukkueurallaan Marttinen pelasi kahdet arvokisat, joista molemmista hän toi kotiin mitalin. Vuonna 2002 hän voitti alle 20-vuotiaiden MM-pronssia ja vuonna 2014 miesten MM-hopeaa.

Marttinen pelasi urallaan myöskin Ruotsin Elitserienissä (nykyinen SHL) yhteensä 184 ottelua.