Tommi Tikka on tiedetty Liigassa pelaajaksi, joka ei kaihda kovia otteita. Joku saattaisi käyttää sanaa ”kuumakalle”, sillä onhan hyökkääjä aikamoinen provosoija ja torikokouksien vakiokävijä.

Tästä saatiin uuden kauden osalta ensimmäiset näytöt torstaina, kun Ilvekseen siirtynyt Tikka oli heti puolentoista minuutin jälkeen hässäkän keskiössä CHL-ottelussa sveitsiläistä Fribourgia vastaan.

Tikka niittasi isäntien Killian Mottetin nurin vihellyksen jälkeen, ja sen jälkeen torikokous oli tosiasia. Kahakassa oli mukana useampi pelaaja, ja jäähylle komennettiin Fribourgilta kaksi pelaajaa ja Ilvekseltä Tikka (2+2) sekä pakki Jyrki Jokipakka.

Seuranneella ylivoimalla kotijoukkueen Janne Kuokkanen iski 1-0-maalin, ja lopulta peli meni sveitsiläisille 3-2. Tikka näytti osaamista myös hyökkäyspäässä, kun hän iski Ilveksen kummatkin maalit.

Ilveksen historian ensimmäinen CHL-pömpeli oli upea taideteos. Joonas Oden teki toisen eran alussa syötöllään loistavan esityön ja Tikka pisti poikittaissyötön sisään takatolpalta.

Tupsukorvien pelit jatkuvat lauantaina Itävallassa paikallisen Salzburgin vieraana.

CHL-kausi jatkuu perjantaina kahdeksalla pelillä 16 joukkueen saadessa sesongin vauhtiin. Suomalaisista TPS isännöi slovenialaista HK Olimpijaa (19.00) ja Jukurit saa vieraakseen ruotsalaisen Luulajan (19.05).