Pikkuleijonat ylsi viikonloppuna todella harvinaiseen urotekoon, kun Suomi otti alle 18-vuotiaiden kansainvälisessä Hlinka Gretzky Cupissa pronssia.

Pronssimatsissa kaatui Tshekki maalein 3-1, ja mitali oli Suomelle turnaushistoriassa vasta viides. Sinivalkoisilla on kautta aikain kaksi hopeaa ja kolme pronssia.

Suomi jäi viime ja sitä edellisessä tapahtumassa neljänneksi, edellinen mitali on vuodelta 2012. Silloin Pikkuleijonat taipui finaalissa Kanadalle.

– Hieno aloitus kaudelle. Kova turnaus ja arvokas saavutus. Näimme, että olemme tällä joukkueella hyvissä asetelmissa jatkoa ajatellen. Iso kiitos pelaajille, Suomen luotsi Lauri Merikivi sanoi Jääkiekkoliiton nettisivuilla.

– Pitkä turnaus ja maailman muiden kärkimaiden kohtaaminen lyhyessä ajassa nosti esiin myös asioita, joissa voimme olla parempia. Jaksaminen, kamppailupelaaminen ja sen jälkeen pelin jatkaminen sekä maalinteon tehokkuus ovat osa-alueita, joihin meidän kannattaa kiinnittää huomiota.