Ruplaliiga KHL:ssä pyöräytettiin maanantaina pelaajakauppa, jollaisia ei olla aiemmin juurikaan nähty.

Treidin osapuolina olivat sarjan mahtiseura Pietarin SKA sekä Spartak Moskova ja kaupassa vaihtoi osoitetta peräti 10 pelaajaa.

SKA luopui kaupassa yhdeksästä pelaajastaan vaihdossa 20-vuotiaaseen puolustajalupaus Aleksandr Nikishiniin, joka on Carolina Hurricanesin 3. kierroksen varaus vuodelta 2020.

Toiseen suuntaan matkaavat suoralta kädeltä Fedor SveškovNikita ChibrikovPavel KukštelMaxim Krovjakov sekä Nikita Sedov. Lisäksi SKA luopui neljän pelaajan KHL-oikeuksista (Ivan MorozovKirill MaršenkoMikhail Maltsev ja German Rubtsov) ja maksoi päälle ruhtinaallisen 50 miljoonan ruplan (reilut 800 000 euroa) siirtokorvauksen. Jälkimmäinen nelikko hakee parhaillaan pelipaikkaa NHL:stä, joten pelaaminen Spartakin riveissä on toistaiseksi epävarmaa.

Pietarilaisjoukkueelle kauppa on melkoinen riski, sillä Nikishinin uskotaan loikkaavaan tulevien vuosien aikana NHL-kaukaloihin. Venäjää Pekingin olympiaturnauksessakin edustanut 193-senttinen ja satakiloinen nuorukainen pelasi viime kaudella 46 KHL-ottelua tehoin 8+4=12.