Latvialaisvahti Janis Kalnins on ilmoittanut lopettavansa maajoukkueuransa.

Tapparaa viime kaudella edustanut Kalnins on saanut kotimaassaan rajusti kritiikkiä siirryttyään Amur Khabarovskin joukkueeseen. Latvian jääkiekkoliitto yritti estää Kalninsin siirron KHL:ään, mutta ilman menestystä.

Pekingin talviolympialaisissa Latvian ykkösvahtina toiminut Kalnins onkin nyt ilmoittanut lopettavansa uransa maajoukkueessa.

– En ajattele maajoukkuetta. Se sivu on osaltani nyt käännetty. Olen 30-vuotias ja olen pelannut vain kaksi ottelua MM-kisoissa. Silloin kun ei saa peliaikaa täytyy lähteä pois ja viettää aikaa perheen kanssa, Kalnins kertoi venäläissivusto Championatille.

Kalnins pelasi vuosina 2018-21 Jokereiden riveissä KHL:ssä. Viime kaudella hän kiekkoili SHL:ssä Växjön ja Liigassa Tapparan riveissä.

Kalnins on ollut Latvian mukana neljissä MM-kisoissa ja yksissä olympialaisissa.