Muun muassa Suomen ja Ruotsin jääkiekkoliitot ovat kertoneet, ettei ensi kaudella KHL:ssä pelaavilla pelaajilla ole enää mitään asiaa maajoukkueeseen. Tshekin puolella tilanne on puolestaan täysin päinvastainen.

Tshekin jääkiekkoliiton puheenjohtajana hiljattain aloittanut Alois Hadamczik kommentoi Sport.cz:n haastattelussa, että maa ei aio tehdä vastaavaa linjausta lainkaan.

– Tarvitsemme kaikkia hyviä pelaajia. Jos pelaaja haluaa mennä rahan perässä sinne, se on hänen oma asiansa. Jos hän suorittaa maajoukkueen näkökulmasta sillä tasolla, että voisimme valita hänet mukaan, minulla ei ole mitään KHL-edustusta vastaan, Hadamczik latasi.

Esimerkiksi Liigastakin tuttu tshekkipeluri Rudolf Cerveny on lähdössä KHL:ään ensi kaudeksi. Hadamczik ei vastusta tätä siirtoa millään tavalla.

– Loppujen lopuksi hän ei ole se, joka ottaa kiväärin käteensä ja menee ampumaan ukrainalaisia. Pelaajat haluavat myös tukea omia perheitään.

Hadamczik sanoi, että hän tuomitsee Venäjän sotatoimet Ukrainassa, mutta lisäsi myös, että tilanteesta on turha lähteä syyttelemään pelaajia.

Hadamczik nähtiin Tshekin miesten maajoukkueen päävalmentajana vuosina 2005-08 ja 2010-14.