Liigastakin tuttu tshekkikonkari sai valmennuspestin maansa alle 20-vuotiaiden maajoukkueesta

© Kuva: Getty Images

Tshekin alle 20-vuotiaiden maajoukkue on vahvistanut valmennustiimiään uudella nimellä. Joukkueen apuvalmentajaksi liittyy maan puolustajalegenda Marek Zidlicky.

45-vuotias Zidlicky on toistaiseksi toiminut valmennushommissa vain yhden kauden. Hänet nähtiin kaudella 2018-19 Tshekin alle 18-vuotiaiden maajoukkueen apuvalmentajana.

Tutumpi nimi Zidlicky on pelaajauraltaan. Hän edusti aikanaan Liigassa HIFK:ta. Miehen tilille kertyi 257 runkosarjaottelua sekä 23 pudotuspelikamppailua.

NHL-urallaan Zidlicky kirjautti tililleen 836 ottelua runkosarjassa sekä 49 pudotuspeleissä. Hän edusti Nashville Predatorsia, Minnesota Wildia, New Jersey Devilsiä, Detroit Red Wingsiä sekä New York Islandersia. Tshekin paidassa Zidlicky pelasi urallaan kuusi kertaa MM-kisoissa ja kolmesti olympialaisissa voittaen maailmanmestaruuden, MM-pronssia sekä olympiapronssia.

Tshekin U20-joukkueen uusi päävalmentaja on Radim Rulik. Toinen apuvalmentaja on puolestaan Jiri Kalous ja maalivahtivalmentajana nähdään jatkossa eläköitynyt maalivahtilegenda Ondrej Pavelec.