KHL:ään on alkukesän aikana siirtynyt tai palannut muutama kourallinen sarjan ulkomaalaisstatuksen täyttävää pelaajaa. KHL-seurojen tarjoamat suuret palkat ovat kelvanneet erityisesti pohjoisamerikkalaisille pelaajille.

Venäjän aloittamat hirmuteot Ukrainassa eivät vaikuttaneet myöskään HIFK:n hyökkääjän Alex Broadhurstin päätökseen, sillä yhdysvaltalainen on tehnyt sopimuksen KHL:n suurseuran Avangard Omskin kanssa.

Venäläissivusto Metaratings.ru kertoo, että Broadhurst tekee KHL:ssä merkittävän tilin. Jenkkisentteri tienaa yksivuotisella sopimuksellaan n. 30-35 miljoonan ruplan potin. Venäjän keskuspankkien keinotekoiset toimet ovat nostaneet reilusti ruplan kurssia, joten Broadhurst tienaa ensi kaudesta jopa n. 534 000 – 623 000 euroa.

Toista Liiga-kauttaan pelannut Broadhurst teki HIFK:n riveissä 41 runkosarjaottelussa pisteet 11+23=34. Yhdysvaltalainen on pelannut ennen HIFK:ta pääosin AHL:ssä, jossa hän voitti myös kertaalleen Calder Cup -mestaruuden. Broadhurstilla on kaksi NHL-ottelua vyöllään.