Lähde: Kärppien pitkäaikainen tähtihyökkääjä siirtyy KHL:ään – Dominik Hasekilta painava reaktio

© Kuva: Juha Tamminen

Kärppiä kolmen kauden ajan edustanut slovakialaishyökkääjä Michal Kristof on siirtymässä KHL:ään ensi kaudeksi, tshekkimedia O2 TV Sportin toimittaja Jiri Vitek raportoi Twitterissä.

Vitekin mukaan 28-vuotiaan Slovakian maajoukkueen vakiomiehen uusi joukkue on Venäjän Kaukoidässä sijaitseva Admiral Vladivostok.

Kristof pelasi päättyneellä kaudella Tshekin pääsarjassa HC Kometa Brnon joukkueessa. 175-senttinen hyökkääjätaituri teki tällä kaudella Tshekin sarjassa 42 ottelussa kahdeksan maalia ja 30 tehopistettä.

KHL:n ulkomaalaispelaajat ovat yksi toisen jälkeen jättäneet sarjan Venäjän ja Valko-Venäjän aloitettua alkukeväästä hirmutekonsa Ukrainassa. KHL:ssä ei työskentele enää yhtään suomalaista.

Kristofin siirto Venäjällä on saanut odotetun myrskyisän vastaanoton sosiaalisessa mediassa. Jopa Tshekin kiekkolegenda Dominik Hasek yltyi kritisoimaan siirtoa.

– Tämä ei ole pelaajan tai pelaajan agentin vika. Slovakian (tai meidän) hallitus on tästä vastuussa. Valitettavasti hallitukset eivät ole vielä säätäneet lakia, joka kieltäisi sodan tukemisen tällä tavalla (työskentely Venäjällä), Hasekin painava puheenvuoro kuului.