Nuorten Leijonien päävalmentajaksi ensi kaudeksi tulossa ollut Kari Jalonen korvasi yllättäen Filip Pesanin Tshekin maajoukkueen päävalmentajana vain muutamaa kuukautta ennen Suomessa pelattua MM-turnausta.

”Kojo” onnistuikin palauttamaan Tshekin mitalikantaan kymmenen vuoden tauon jälkeen joukkueen napattua Tampereelta MM-pronssia. Pesan kertookin tuntevansa kateutta suomalaista kollegaansa kohtaa

– Jalonen? Olen hieman kateellinen hänelle. Tietenkin toivon hyvää pojille, varsinkin koska irtisanottua valmennusta lukuun ottamatta muu operatiivinen ryhmä jäi sinne. Hierojat, huoltajat ja muut ovat erinomaisia ihmisiä. Toivon hyvää myös pelaajille. Jalonen oli yksi harvoista kollegoista, jotka toivottivat minulle onnea uuteen työpaikkaani, joten hän on myös hieno ihminen, Pesan kertoi tshekkiläiselle Denik-lehdelle.

Jalonen laittoi Tshekin pelitavan uusiksi, minkä seurauksena MM-kisoissa nähtiinkin aiempaa kurinalaisempi tshekkinippu.

– Niin se on. Joukkue alkoi pelata Karin alaisuudessa hieman puolustavammin. Totta kai David Pastrnakin saapuminen käänsi joukkueen suunnan 180 asteella, Pesan muistutti Boston Bruinsin supertähden saapumisen vaikutuksista pelitapaan.