Voi kökkö: Jokerien ex-pelaajan MM-turnaus on ohi – entinen KooKoo-pelaaja saamassa isoa roolia: ”Olen erittäin pahoillani loukkaantumisesta”

© Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

HELSINKI. Jääkiekon MM-kisojen A-lohkossa pelaavan Tanskan Oliver Lauridsenin turnaus on ohi. Pelaaja loukkaantui sunnuntain Sveitsi-tappiossa pitäen olkapäätään. Hänet autettiin pois kaukalosta, eikä miestä siellä enää myöhemmin nähty.

Entinen Jokerien pakki pelasi reilut kaksi minuuttia ja viisi vaihtoa. Puolustaja edusti Jokereita kausina 2016-20.

Lauridsenin olkapääleikkauksesta ja turnauksen loppumisesta kertoi ensiksi tanskalainen TV2 Sport toisen kisaviikon kärkeen maanantaiaamuna.

Vajaat kaksi metrinen ja vajaat satakiloinen pakki on iso osa tanskalaispuolustusta koollaan, fysiikallaan ja kamppailukyvyllään. Paikkaajaksi on tyrkyllä KooKoossa jääkiekkoliigaa kausina 2017-19 pelannut Emil Kristensen.

– Meidän on nyt kehiteltävä muita ratkaisuita. Emil on pelannut useita kansainvälisiä otteluita, joten en usko tämän olevan hänelle ongelma. Hän liikuttaa kiekkoa ja osallistuu hyökkäyksiin, joukkueen päävalmentaja Heinz Ehlers mietti.

Kristensen oli merkitty sunnuntai-illan Sveitsi-pelissä joukkueensa seitsemänneksi pakiksi.

– Olen erittäin pahoillani Oliverin loukkaantumisesta. Ei tuollaista toivo kenellekään, Kristensen mietti.

– Aion nyt saada lisäminuutteja, ja kysehän on vain tilaisuuden käyttämisestä ja täyden panoksen antamisesta.

– On selvää, että Lauridsenilla on enemmän kokoa, mutta minun on päästävä mukaan touhuun, pelata yksinkertaisesti ja välttää virheiden tekeminen.

Kristensen pelasi jääkiekkoliigassa kahden kauden aikana 58 ottelua pistein 7+11=18 (-16).

A-lohkossa kolmantena keikkuvan Tanskan MM-urakka jatkuu tiistaina iltapäiväpelilla Italiaa vastaan.