HC Sparta Prahan ensi kauden kokoonpanoon liittyvä tiedote oli suomalaisittain mielenkiintoinen. Liiga-kaukaloista tuttu Tshekin Extraliga-joukkueen urheilutoimenohtaja Petr Ton kertoi aiemmin tiedotetun Tomas Pavelkan lisäksi myös Matej Machovskyn olevan matkalla Suomeen.

Machovsky aloitti tämän kauden Dinamo Riian KHL-joukkueessa, mutta 83 prosentin varmuudella kiekkoja pysäyttänyt slaavilainen sai lähtöpassit jo kuuden ottelun jälkeen. Kausina 2014-17 Tshekin maajoukkuepiirin ulkokaarella ollut veräjänvartija on ollut kotimaansa kaukaloissa vuorenvarma päättäen jokaisen kautensa maan pääsarjassa yli 91:n torjuntaprosentilla.

Pavelka siirtyy Länsi-Suomen mukaan ensi kaudeksi Lukkoon. Machovskyn tuleva joukkue ei ole vielä median tiedossa, mutta maanmiesten kuvaillaan olevan matkalla samaan suuntaan keskenään, mikä voi viitata myös samaan joukkueeseen.