Rauman Lukko on tehnyt jo aiemmin huhutun vahvistuksen puolustukseensa. Seura on solminut yksivuotisen sopimuksen Tomas Pavelkan kanssa.

Pavelka siirtyy ensimmäistä kertaa pelaamaan ammattilaisena ulkomaille. Viime kaudella hän nakutti Tshekin pääsarjassa 47 otteluun tehot 5+21=26.

Pavelka on puolestaan kuullut jo Raumasta paljon hyvää David Nemecekiltä, joka pelasi joukkueessa kaudella 2019-20.

– Olen aina odottanut tilaisuutta koittaa taitojani Suomen Liigassa. Odotan ensi kautta jo innolla, David on kertonut Lukosta ja Raumasta pelkkää hyvää: siellä kaikki rakastavat jääkiekkoa ja pelaajista sekä heidän läheisistään pidetään todella hyvää huolta, Pavelka sanoo.

– Tiedän, että Lukko on Liigan kärkijoukkueita ja että joukkueella on korkeat tavoitteet. CHL-pelit, joissa olen Liiga-joukkueita vastaan pelannut, ovat olleet aina korkeatasoisia.

Urheilujohtaja Kalle Sahlstedtilla on kovat odotukset Pavelkan osalle.

– Lyhyesti ja ytimekkäästi: Pavelka on hyvät kiekolliset taidot omaava pelaaja ja takuulla kova vahvistus meidän pakistoon. Uskon, että hänestä saadaan pelaaja, joka pystyy operoimaan paineen alla niin, että pystyy löytämään pieniäkin välejä ja antamaan oivaltavia syöttöjä meidän hyökkääjille. Kiekollista oveluutta saadaan varmasti häneltä peliin lisää, sillä Pavelka on hyvä oivaltamaan asioita, Sahlstedt arvioi.