NHL:n legendaarinen nyrkkisankari Georges Laraque hehkutti Twitterissä, kuka on hänen mielestään kiekkohistorian paras voimahyökkääjä. 127-kiloinen NHL-kovanaama hehkutti monen unohtamaa kiekkolegendaa melkoisella ylistyslaululla.

– Kuvitelkaa NHL-pelaaja, joka on minun kokoiseni, fyysisesti yhtä vahva kuin minä, mutta osaa luistella kuin tuuli ja hänellä on sairaat kädet. Paras hyökkääjä NHL-historiassa, Laraque kirjoittaa ja on yhteiskuvassa legendaarisen Eric Lindrosin kanssa.

Lindros oli aikakautensa hehkutetuin superlupaus. Hänen uransa alkoi räiskyvästi, kun hän kieltäytyi pelaamasta hänet varanneessa Quebecissa. Lopulta Quebec joutui nöyrtymään superlupauksen edessä ja kauppasi hänet Philadelphia Flyersiin.

Lindros muodosti Philadelphiassa yhden NHL:n 90-luvun vaarallisimmista ketjuista. Hän kärsi kuitenkin koko uransa ajan selkävaivoista. Terveenä ollessaan Lindros dominoi, mutta hän joutui olemaan pitkiä pätkiä sivussa. Uransa aikana Lindros pelasi 760 NHL-ottelua tehoin 372+493=865.

Laraque puolestaan pelasi NHL:ssä 695 ottelua. Hänen suurin saavutuksensa oli 1126 jäähyminuuttia.

Georges Laraque

@GeorgesLaraque
Imagine an NHL player with my size, physically as strong as me, but can skate like the wind with sick hands, the best power forward in NHL history, @88EricLindros! @NHL