Vegas Golden Knightsin Jack Eichel pelasi joukkueen kauden viimeiset puolitoista kuukautta murtuneen peukalon kanssa, NHL:n toiseksi uusimman tulokkaan johtoportaaseen kuuluva George McPhee sanoi The Bob McCown Podcast -haastattelussa.

– Hänen ei tarvinnut mennä leikkaukseen, mutta se oli paha murtuma. Yhtään peliähän ei jäänyt väliin tuon takia, McPhee pyöritteli.

Eichelin kausi oli todella repaleinen. Hän pelasi vain 34 matsia, mutta nuo kaikki tulivat tilille helmi-huhtikuun aikana.

Olikohan Eichelin vamma, tai Vegasin muut loukkaantumiset syy joukkueen karsiutumiselle pudotuspeleistä?

– Vammat eivät ole tekosyy. Mutta loukkaantumiskierre oli fakta, joka kuitenkin näytti vetävän maton jalkojen alta kaikelta yrittämältämme, McPhee manasi.

Sivussa vuorollaan olivat esimerkiksi Mark Stone, Max Pacioretty, Reilly Smith, Alec Martinez ja Robin Lehner – eli jokaiselta pelipaikalta joku.

Vegas karsiutui sen lyhyen historian aikana jatkosta ensimmäistä kertaa koskaan.

– Tuollainen pitää nöyränä. NHL on kova sarja ja noin voi tapahtua, jos suoritus ei ole paras mahdollinen.

– Emme ole vielä saaneet analyysiämme tästä kaudesta valmiiksi. On olemassa monia asioita, joita voimme vielä käydä läpi – eli mitä olisimme voineet tehdä paremmin ja asioita, joihin emme saa selvyyttä, koska emme saaneet mahdollisuutta niiden tekemiseen, pamppu pyöritteli.