HELSINKI/TAMPERE. Dallas Starsin supertähti Miro Heiskanen avasi oman MM-kisaurakkansa perjantaina Suomen Iso-Britannia-pelissä. Leijonat pyyhki heikomman tieltään maalein 6-0.

– Ihan hyvältä tuntui, kivaa oli päästä messiin. Hyvä voitto saatiin, saatiin pelaa kiekolla. Ja jengi sai onnistumisia, Heiskanen sanoo.

Starsin kausi NHL:ssä päättyi Suomen aikaa maanantaiaamuna. Calgary Flames voitti seitsemän pelin ottelusarjan kiinnityksin 4-3. Heiskasen peliaikakeskiarvo oli tähtipaitojen isoin, peräti 25.35.

– Aika hyvältä tuntui kokoajan – ei huomannut, että on matkustanut paljon, pelaaja kuittaa.

– Pääsi heti alusta hyvin messiin, ei tarvinnut paljoa katsella – se on hyvä juttu.

Heiskanen pelasi ylivieskalaisen Mikael Seppälän parina. 28-vuotias tuore Suomen mestari voitti Leijonissa vuosi sitten MM-hopeaa, mutta suurelle yleisölle Seppälä voi olla tuntematon suuruus.

– Hyvän oloinen pari ollaan, hyvin toimi tänään. (Seppälä) on jämäkkä pakki, joka pystyy kiekonkin kanssa pelaamaan hyvin.

Oliko Heiskanen kuullut hänestä ennen kisoja?

– Olin kuullut! Kyllä mä Liigaa olen seuraillut, katsoin Tapparan finaaleita. Ihan hyvältä on näyttänyt koko ajan.

Dallasin peliaikakunkku Heiskaselle vastustajien muutos viikon sisällä oli iso – Calgarysta Iso-Britanniaan. Heiskanen ei lyttää urhollisesti taistellutta brittilaumaa.

– Kovasti taisteli, veskari pelasi tosi hyvin. Kuten sanoin, aika paljon saatiin kiekon kanssa pelattua. Kovin taisteli.

– Kahdeksalla pakilla pelaaminen oli tänään vähän erilaista kuin mihin on tottunut (NHL:ssä).

– Samalla lailla koitetaan pelata – eli mihin on tottunut. Kaukalon koissa on eroja, saa aika paljon luistella tuolla. Se ei haittaa, tykkään.

– Täällä tulee aika paljon hitaita lähtöjä verrattuna NHL:ään. Se on ehkä isoin (ero).

Heiskanen oli heti Leijonien peliaikakunkku.

– Hyvältä tuntui, ei valittamista.

Suomen urakka jatkuu lauantaina kello 16.20 Itävaltaa vastaan.

– En hirveästi tiedä, muuta kuin (Thomas ja Michael) Rafflin veljekeset. En ole ihan hirveästi heidän pelejä seuranneet.