HELSINKI. Jääkiekon MM-kisojen kolmas pelipäivä alkoi sunnuntaina Helsingissä piskuisen Italian sekä suuren ja mahtavan Kanadan kohtaamisella.

Jättimäinen sensaatio oli käsillä hetken aikaa, sillä pelin ensimmäisestä maalista vastasi Italia. Lauantaina kahdella eri pelipaidalla pelannut Phil Pietroniro avasi sunnuntain pelin maalihanat digitaalien näyttäessä aikaa 12.57.

Italialla oli jo ennen tätä saumat iskeä maali, joten parhaimmillaan johto olisi voinut olla jopa kaksi maalia.

Kanada ei kuitenkaan antanut yhtä maalia enempää siimaa ja se kuittasi pelin tasoihin Travis Sanheimin toimesta ajassa 15.50.

Toisessa erässä kanadalaiset menivät menojaan ladottuaan kolme maalia. Kanada voitti kakkoserän 3-0 ja koko pelin 6-1. Kun saapasmaan Justin Fazio joutui torjumaan vain 24 kertaa, ei Kanadan voida sanoa varsinaisesti rummuttaneen alati.

Kanadan NHL-tähti Mathew Barzal kehui Italiaa matsin tauottua.

– Joskus Italiaa vastaan pelatessa ei tiedä, mitä odottaa. He pelasivat kovaa, Italia teki meille maalinteon vaikeaksi, NY Islandersin 24-vuotias tähti mietti.

– Tunnen italialaisista Alex Petanin ja Dante Hannounin. He suorittivat todella hyvin, tarunhohtoisessa 73 ottelussa 59 pinnaa (15+44) latonut tähti kehui.

Kanada on A-lohkon kärki kuudella pinnalla ja Italia hännillä Kazakstanin kanssa pisteittä.