NHL-seura Detroit Red Wingsin on haastettu oikeuteen seuran legendaarisen jääkoneenkuljettajan Al Sobotkan toimesta. Sobotka on toiminut käytännössä koko työuransa seuran palveluksessa, kunnes hän sai tänä keväänä potkut.

Potkut juontavat juurensa helmikuun alkuun. Haasteen mukaan Sobotka hoiti työnsä ja ajoi jääkoneen parkkiin, kun hänelle tuli kova virtsaamisen tarve. Lähimmät WC-tilat olivat noin 20 metrin päässä, joten Sobotka joutui käyttämään yhtä jääkoneiden välissä olevista lattiakaivoista. Kesken virtsaamisen paikalle osui toinen miespuolinen työntekijä, joka todisti tilanteen.

Kaksi päivää myöhemmin Sobotka kutsuttiin tapaamiseen esimiehensä luokse. Virtsaamisesta johtuen hänet hyllytettiin toistaiseksi. Paria viikkoa myöhemmin hänet irtisanottiin lopullisesti.

Haasteessaan Sobotka väittää, että häntä syrjittiin iän ja sairauden vuoksi. Sobotka kärsii eturauhasen liikakasvusta, joka johtaa tiheään ja hallitsemattomaan virtsaamisen tarpeeseen. Sobotka on valmis sopimaan asian välittömästi ja palaamaan Detroitin palvelukseen, jossa hän on työskennellyt koko ikänsä.

Sobotka on Detroitissa yksi kaupungin suurimmista kiekkolegendoista. Hänen tehtäviinsä kuuluu muun muassa jäälle heitettyjen mustekalojen noukkiminen. Sobotka ei pelkästään noukkinut mustekaloja, mutta hän pyöritti niitä villisti päänsä päällä. NHL yritti vuonna 2008 rikkoa perinteen, mutta sarja joutui vetäytymään ja Sobotkan mustekala-show sai jatkua.