Nashville Predators kunnioitti Pekka Rinteen komeaa uraa nostamalla tämän pelipaidan kotihallinsa kattoon viime viikolla. Rinne päätti pitkän uransa viime kauteen. Hän edusti NHL:ssä aina Predatorsia, jossa tilille kertyi 683 runkosarjan ottelua sekä 89 pudotuspelikamppailua.

39-vuotiaan Rinteen juhlallisuuksia olivat myöskin seuraamassa monet entiset joukkuekaverit. Yksi heistä oli entinen puolustaja Dan Hamhuis, joka myöskin intoutui kehumaan Rinnettä upein sanoin. Hän muistutti muun muassa Rinteen nöyryydestä, vaikka menestystä tulikin vuosien mittaan.

– Rinne oli todella hyvä kaveri, hän kohteli kaikkia hyvin. Vaikka lopulta hänellä oli kaappi täynnä palkintoja, hän oli edelleen sama kaveri ja teki yhtä nöyrästi töitä kuin liigaan tullessaan. Myös hänen työskentelynsä paikallisen yhteisön hyväksi oli poikkeuksellista. Onkin todella ansaittua, että nyt on numero hallin katossa, Hamhuis kuvaili Predatorsin verkkosivuilla.

Hamhuis pelasi neljän kauden ajan Rinteen joukkuetoverina. Samaan ”pystyi” myöskin entinen hyökkääjä Jordin Tootoo, joka niin ikään osoitti ylistävät sanansa kohti Rinnettä.

– Aina tulee paljon muistoja, kun palaan tänne. Pekka oli yksi kaikkien aikojen joukkuetovereistani. Hän teki töitä ylpeydellä, mutta säilytti nöyryytensä. Olen ikuisesti kiitollinen, että sain olla hänen joukkuetoverinsa. Hänellä oli varsinainen aura ympärillään. Hän teki kaikista muista parempia pelaajia ja parempia ihmisiä, Tootoo sanoi.

Rinne löytyy Predatorsin seurahistorian kärkipaikalta ottelu-, voitto- sekä nollapelitilastosta. Hän voitti kertaalleen sekä Vezina Trophyn että King Clancy Memorial Trophyn.