NHL-vahdilta pähkähullu nollapeli – tällaiseen ei ole kyetty liki 60 vuoteen

© Kuva: Getty Images

Detroit Red Wingsin Alex Nedeljkovic oli yksi perjantaiyön NHL-kierroksen ykkösnimistä tämän torjuttua hurjat 43 kutia ja nollapelin Vancouver Canucksin tulituksessa. Red Wings voitti jalkapallolukemin 1-0.

Ottelun ykköstähtenä täysin ansaitusti palkittu pelaaja kommentoi iltapuhdettaan joukkueen nettisivuilla.

– Tässä pelissä olimme valmiita. Pelissä oli joitain merkittäviä hetkiä ja joitain suvantovaiheita, mutta selvisimme. Löysimme tavan voittaa.

– Meidän täytyy ottaa jatkoon mukaan tämä energia, joka meillä vallitsee tällä hetkellä. Ajattelen, että tänä iltana kaverit olivat tavallaan luottavaisia kiekon kanssa.

Kuten olettaa saattaa, ylsi Nedeljkovic hurjalla suorituksellaan NHL:n historiakirjoihin. Jos erilaiset tilastot tuntuvat joskus hulluilta leikittelyiltä, niin nyt 26-vuotiasta jenkkiä auttaa hehkuttaa.

Kaudesta 1955-56 alkaen vain kaksi Detroit-molaria on kyennyt nolliin isommalla torjuntamäärällä. Kun he ovat Terry Sawchuk (50 torjuntaa) ja Glenn Hall (44) vuosilta 1959 ja 1956, kykeni Nedeljkovic seurahistorian kovimpaan suoritukseen tässä kategoriassa yli 60 vuoteen.