Liigan runkosarja päättyy ensi tiistaina. Kausi huipentuu urheilullisesta näkökulmasta upeissa merkeissä, kun sekä runkosarjan voitosta että viimeisestä pudotuspelipaikasta taistellaan aivan loppuun asti.

Tasaisuus on Liigan yksi suurimmista kilpailueduista. Sen kilpailuedun yllä leijuu kuitenkin jättimäisiä uhkakuvia.

Yleisö on löytänyt Liiga-hallien lehtereille poikkeuksellisen kaksijakoisesti. Tampereella ja Helsingissä yleisömäärät ovat komeaa luettavaa.

HIFK:n ja Ilveksen välistä ottelua seurasi eilen Helsingin jäähallissa yli 7 000 katsojaa. Ilves on myynyt jo nyt lauantaiseen kotiotteluunsa KalPaa vastaan uudelle Nokia Areenalle yli 9 000 lippua.

Samalla keskiviikkona jo aikoja sitten mahdollisuutensa pudotuspeleihin menettänyt SaiPa ilmoitti Kisapuiston jäähalliin saapuneen vain reilut 700 katsojaa. Eikä Ässienkään kotiottelua uudelleen nimetyllä West Areenalla seurannut kuin reilut tuhat silmäparia.

Sekä urheilullisissa että taloudellisissa vaikeuksissa aiemminkin olleet seurat eivät ole saaneet houkuteltua yleisö merkityksettömiin otteluihin. Se vain lisää tuloeroja vahvojen ja heikoimpien seurojen välillä.

Myös keskikastissa on kipuiltu yleisömäärien kanssa. Esimerkiksi viimeisestä pudotuspelipaikasta kilpailevat KooKoo, Pelicans ja KalPa eivät ole suurista panoksista huolimatta saaneet hallejaan täytettyä, vaikka pientä nousutrendiä yleisömäärissä onkin havaittavissa.

Suuret uhkaavat karata pienemmiltä tavoittamattomiin lopullisesti, mikäli seurat eivät saa houkuteltua yleisöä takaisin halleihin.