Pelicans pelaa pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ensimmäisessä osaottelussa KooKoota vastaan Lahden Isku Areenalla tänään kello 18.30. Vaikka yleisö alkoi löytää mukavasti tietään lahtelaisten kotiotteluihin runkosarjan loppupuolella, ei pudotuspelikierroksen avausotteluun ole odotettavissa varsinaista yleisöryntäystä.

Syitä on varmasti monia. Pandemiatilanteella on oma vaikutuksensa. Myös lyhyt markkinointiaika runkosarjan jälkeen vaikuttaa lippukaupan vilkkauteen.

Yksi suurimmista syistä todennäköisesti vaisuksi jäävään yleisömäärään lienee kuitenkin lippujen korkea hinta.

Eilen aikuinen sai pulittaa seisomapaikkalipusta pudotuspeliavaukseen 19 euroa. Tänään halvimman normaalihintaisen lipun hinta oli jo 22 euroa.

Pitkän sivun pääkatsomon istumapaikasta sai tänään maksaa jo yli neljäkymmentä euroa, kiitos dynaamisen lippujen hinnoittelun.

Hallin ovella lipun hintaan lisätään vielä viiden euron palvelumaksu, joten satunnaisen ohikulkijan kynnys astella kaupungin ytimessä sijaitsevaan halliin lienee melko korkea.

Ratkaisu vaikuttaa erikoiselta, kun ottaa huomioon, ettei normaaliaikanakaan pudotuspelien ensimmäinen kierros ole osoittautunut varsinaiseksi kassamagneetiksi.

Ja vaikka runkosarjan viimeisessä kotiottelussa Isku Areenan lehterit olivat silmämääräisesti jo melko täydet, ovat tämän kauden yleisömäärät olleet Lahdessa pääosin heikkoja.

Nyt lahtelaisseura saattoi pahimmillaan hinnoitella tunnelman kotihallinsa ulkopuolelle kauden ensimmäisestä ja ottelusarjan hävitessään viimeisestä pudotuspelien kotiottelustaan.

Lippujen halpuuttaminen ei myöskään pitkässä juoksussa ole järkevää. Seurojen ei ole hyvä totuttaa katsojiaan puoli-ilmaisiin lippuihin, vaan omaa tuotetta tulee arvostaa.

Pudotuspelien avauskierros lienee kuitenkin väärä paikka kokeilla kannattajien taloudellisen sietokyvyn rajoja.

Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelut Pelicans – KooKoo ja Lukko – HPK tänään kello 18.30.