Sveitsin pääsarja National Leaguessa ovat käynnissä puolivälierät. Yhdessä kamppailussa nähtiin perjantaina suomalainen ratkaisija, kun MM-kultaa vuonna 2019 sekä olympiakultaa tänä vuonna voittamassa ollut Toni Rajala iski ottelun voittomaalin jatkoajalla ja vei joukkueensa EHC Biel-Biennen sarjassa voitoin 2-0-johtoon ZSC Lionsia vastaan.

Biel pääsi kahdella yhtä vastaan hyökkäämään. Rajala pelasi toiselle puolelle Viktor Lööville, joka syötti takaisin Rajalalle. 30-vuotiaalla suomalaishyökkääjällä oli tilanteessa paljon aikaa ja tilaa, ja hän pääsikin lyömään kiekon tyhjään häkkiin. Näin voitonjuhlat sekä kentällä että katsomossa olivat valmiina alkamaan.

Kuudetta kauttaan Bielissä pelaava Rajala teki 51 runkosarjaottelussa tehopisteet 22+26=48 ja sijoittui pistepörssissä kahdeksanneksi. Kahteen pudotuspeliotteluun ovat syntyneet nyt tehopisteet 1+2.

ZSC Lions johti kyseistä ottelua jo 3-0. Biel kampesi itsensä kuitenkin lopulta voittoon loppulukemin 4-3. Bielin toisesta maalista vastasi joukkueen toinen suomalaishyökkääjä Jere Sallinen. Jokereistakin tuttu puolustaja Lööv keräsi kolme syöttöpistettä.

Alla ottelun maalikooste. Rajalan voittomaali näkyy ajasta 5:38 eteenpäin.