Ensi kesän NHL:n varaustilaisuuden kärkinimiin povatulla venäläishyökkääjällä Ivan Miroshnitshenkolla, 18, on todettu harvinainen hodgkinin lymfooma.

Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman raportoi, että NHL-seuroille on tiedotettu KHL:ssä Avangrad Omskia edustavan Miroshnitshenkon sairaudesta.

Omsk tiedotti torstaina, että Miroshnitshenko voi olla koko ensi kauden sivussa.

Positiivinen tieto on kuitenkin se, että Miroshnitshenkon imusolmukesyöpä diagnosoitiin hodgkinin lymfooman yleisimmäksi muodoksi, joten se on varhaisessa vaiheessa todettuna hyvin hoidettavissa sädehoitojen avulla. Venäläiskiekkoilija on tällä hetkellä Saksassa tarkkailussa.

Miroshnitshenkoa on kaavailtu (ennen sairautta) tulevan kesän varaustilaisuudessa lähes varmaksi kärkivaraukseksi. TSN:n asiantuntija Bob McKenzie uskoo Miroschnitsenkon menevän ensimmäisen kierroksen kuudentena pelaajana. Sportsnetillä Miroshnichenko listattiin koko varaustilaisuuden yhdeksänneksi parhaaksi pelaajaksi.

Miroshnichenkon tapaus ei ole kiekkopiireissä ennennäkemätön. Saku Koivulla todettiin hodgkinin lymfooma syksyllä 2001. Koivu palasi kaukaloihin huhtikuussa 2002. Myös Mario Lemieux selätti hodgkinin lymfooman ja jatkoi uraansa senkin jälkeen huipulla.