”Pelkurimaista” – Ruotsalaispuolustaja latasi suoran mielipiteensä välierän tuomarityöskentelystä

© Kuva: Getty Images

Venäjän olympiakomitea kaatoi Ruotsin olympialaisten välieräottelussa voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 2-1 ja eteni näin ollen finaaliin.

Ruotsalaispelaajat olivat ottelun jälkeen luonnollisesti pettyneitä. Tämän lisäksi myöskin joukkueen puolustaja Lukas Bengtsson oli tyytymätön ottelun tuomaritoimintaan. Etenkin yhdestä tilanteesta hänellä oli sanansa sanottavana.

Jatkoajalla venäläishyökkääjä Pavel Karnaukhov ajoi vauhdilla kohti maalia. Hän ajautui lopulta ruotsalaisvahti Lars Johanssonin päälle niin, että molemmat lensivät jään pintaan ja maalikin siirtyi pois paikoiltaan. Tilanteessa oli myöskin Ruotsin puolustaja Theodor Lennström, joka antoi vauhtia Karnaukhoville, minkä seurauksena tämä ajautui Johanssonia päin. Näet videon tilanteesta alempaa jutusta tai tästä.

– Hän (Karnaukhov) ei tehnyt mitään väistääkseen vaan ajautui sen sijaan ”Lassen” (Johansson) päälle. Näistä on ennenkin rankaistu, joten mielestäni oli pelkurimaista tuomareilta jättää jäähy viheltämättä, Bengtsson vuodatti Aftonbladetille.

Molemmille joukkueille tuomittiin ottelussa vain kaksi kahden minuutin rangaistusta. Ruotsalaiset avautuivat tuomarityöskentelystä myöskin Leijonille kärsityn alkulohkotappion jälkeen.

Ruotsin turnaus päättyy pronssiottelussa lauantaina, kun se kohtaa Slovakian kello 15:10 alkaen.