Jääkiekon naisten MM-kisojen pääsarjasta vuonna 2019 katastrofaalisesti pudonnut Ruotsi jatkoi taapertamistaan myös paluussaan arvokisoihin. Maa hävisi Pekingin olympiakisojen avauksessa maalia päin 40 kertaa laukoneelle Japanille torstaina osumin 1-3.

Voitaneen puhua yllätyksestä yleisellä tasolla, mutta toisaalta viime syksynä Japani ylsi Calgaryn MM-kisoissa puolivälieriin asti ja peräti kuudenneksi. Lisäksi Espoon kisoissa kolme vuotta sitten Japani oli nimenomaan se maa, joka ajoi Ruotsin ulos A-sarjasta.

Maa voitti joukkueiden alkulohkon päätöskohtaamisen loppuhetkien maalilla 3-2, ja Ruotsin tarina pääsarjassa tuli sitä myöten päätökseen.

Nytkin sinikeltaisten tarina vaikeutui huomattavasti, kun Ruotsi pelaa alemmassa alkulohkossa. Viiden joukkueen sakista kolme parasta etenee puolivälieriin. Lohkossa pelaavat Japanin ja Ruotsin lisäksi Tshekki, joka löi Kiinan 3-1. Viides maa on Tanska.

Avauspäivän muissa peleissä Kanada tyrmäsi ylemmässä alkulohkossa Sveitsin 12-1. Sen lohkon avauspäivän toinen peli käydään Suomen ja USA:n välillä iltapäivästä.