Edmonton Oilersin alkuvuosi on ollut täynnä tuskaa NHL:ssä. Joukkueen vaikeudet alkoivat itse asiassa jo viime vuoden joulukuussa, jolloin öljypaidat ajautuivat pahaan tappiokierteeseen.

Joulukuussa tuli kuudessa pelissä peräkkäin käkättimeen, kunnes kierteen katkaisi kahden pelin voittoputki. Sitä seurasi seitsemän tappiota, kunnes perään irtosi pisteitä kuudessa matsissa peräkkäin.

Tällä viikolla Oilers on ajautunut taas tappioputkeen. Se räpelsi Vegas Golden Knightsia ja Chicago Blackhawksia vastaan 0-4- ja 1-4-tappiot.

Konkarivahti Mike Smith palasi askiin tällä viikolla kuukauden huilin jälkeen, mutta miehen panos ei auttanut mainituissa tuoreimmissa tappioissa.

– Syötöt eivät olleet tarpeeksi laadukkaita, emme vääntäneet heidän maalillaan tarpeeksi kovaa. Hyökkäyspelaamisessa olemme olleet huonoja näissä kahdessa pelissä, Connor McDavid manasi seuran nettisivuilla viitaten Blackhawks-matsiin.

Kanukki saalisti peleissä yhden syöttöpinnan. Viiden edellisen matsin saldo on 2+1.

– Olemme kaikki pelanneet toistemme kanssa tarpeeksi. Ketjusommitelmat vaihtuvat ajoittain, mutta olemme pelanneet keskenämme ja tiedämme, mitä tapahtuu, kanukki huokasi.

Helppoa ei ole ollut Smithilläkään, vaikka pohjat pitäisi olla kunnossa.

– En tietenkään pidä tuloksista. Mutta henkilökohtaisesti olin paljon parempi nyt kuin edellisessä pelissä.

– Nyt jatkoin siitä, mihin Vegas-pelissä jäin. Tunsin oloni hyväksi heti alussa. Päästin liian monta maalia. Tietysti se on turhauttavaa.

39-vuotiaan kanadalaisen kausi on ollut pahasti repaleinen. Vyöllä on vain kahdeksan pelattua ottelua prosentein 89,0. Päästettyjen maalien keskiarvo on peräti 3,82.

– Haluaisin pelata. Ihan rehellisesti sanottuna ajoitus on ollut kauhea. Aina, kun olen palannut, meillä on ollut korona- tai tähdistöottelutauko.

– Minusta tuntuu, että minulla on paljon annettavaa.

Syytä onkin. Oilers on kerännyt 44 pelistä 49 pinnaa, joka on esimerkiksi Tyynenmeren divisioonan joukkueista vastan viidenneksi eniten. Eroa nelossijaan on jo viisi pinnaa.