Näkökulma: Venäjä hyökkäsi Ukrainaan – siksi ensi viikon tiistaina Hartwall Arenassa ei pidä pelata jääkiekkoa

© Kuva: AK Bars

Helsingin Jokerit markkinoi sosiaalisen median tileillään, kuinka Hartwall Arenassa rytisee ensi viikon tiistaina, kun Moskovan Spartak on saapumassa vieraaksi KHL:n pudotuspelien avausotteluun.

Mainoksen sanat kuulostavat uskomattoman korneilta, kun tietää mitä varhain aamulla 24.2.2022 Ukrainassa on tapahtunut.

Ukrainassa rytisee oikeasti.

Venäjän operaatio Ukrainassa on ollut enemmän ja vähemmän käynnissä jo vuodesta 2014 asti. Nyt nähdyn hyökkäyksen pitäisi kuitenkin herättää viimeisetkin ihmiset näkemään totuus suomalaisen jääkiekkojoukkueen pelaamisesta KHL:ssä.

Presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluville Helsingin Jokerit on ollut aina propagandan väline. Länsinaapuriin halutaan välittää kuvaa säihkyvästä idän kiekkoliigasta.

Nyt Venäjä käy hyökkäyssotaa Ukrainassa, jonka se yrittää omille kansalaisilleen naamioida pakolliseksi puolustustaisteluksi. Yhtä lailla se yrittää naamioida KHL-liigan suomalaisille vain jääkiekkosarjaksi.

Jokereille on vaikea kuvitella jatkoa KHL:ssä, jos pudotuspeliottelut jäävät tältä kaudelta pelaamatta. Toki sitä jatkoa on vaikea kuvitella muutenkaan, kun venäläisten toiminta Suomessa vaikeutuu jatkuvasti kiristyvien pakotteiden takia.

Ja vaikka taru KHL:ssä jatkuisikin, on koko toiminnalta mennyt pohja jo täydellisesti. Kannattajayhdistys Eteläpääty Ry teki jo suoraselkäisen boikottipäätöksen. Samalla yhdistys vaati Jokereiden jäävän sivuun idän kiekkoliigasta.

Suurin osa kannattajista on viimeistään nyt kääntänyt selkänsä Jokereiden KHL-organisaatiolle. Kun ketään ei enää kiinnosta, ei urheilutoiminnalla ole mitään merkitystä.

Jokereilla on viimeinen mahdollisuus pelastaa itsensä suomalaisen urheiluhistorian suurimmalta häpeältä.

Eetu Pennanen
Twitter: @eetupennanen