Juuse Saros torjui voiton ja historiaa – vain Pekka Rinne ja toinen legendaarinen vahti kyenneet samaan: ”Onhan se siistiä”

© Kuva: Getty Images

Nashville Predators juhli keskiviikkoyönä 4-2-voittoa Vancouver Canucksin kustannuksella, ja päänahan yksi kapellimestareista oli jälleen kerran Juuse Saros. Molari torjui tällä kertaa 30 kutia.

Voitto oli pelaajan henkilökohtaisia tilastoja tuijottamalla historiallinen. Se oli nuorten maailmanmestarille sadas, ja samaan ovat seurassa kyenneet vain legendaariset Pekka Rinne ja Tomas Vokoun.

– Sadan voiton torjuminen on upea sulka Juusen hattuun. Organisaation kannalta on hienoa, että meillä on hänen kaltaisensa kaveri ykköstorjujana, Predators-luotsi John Hynes oli kehunut NHL:n nettisivujen mukaan.

Rinteellä tuo voittomäärä sata irtosi 187 pelissä, suomalaisseuraaja Saros ylsi siihen toiseksi nopeimmin 193 matsissa. Rinteen upean uran muistaa suurin osa tämänkin jutun lukijoista, Vokoun torjui hänkin Predsissä vankasti kausina 1998-2007.

– Onhan se aika siistiä. Ei tuollaisia juttuja mieti nuorempana, sitä vain haluaa päästä NHL:ään pelaamaan. Olen saanut pelata hyvien pelaajien kanssa, ja he ovat auttaneet minua saavuttamaan tuon määrän voittoja, Saros virnisti.

Vahti on torjunut tällä kaudella 38 pelissä prosentein 92,7. Päästettyjen maalien keskiarvo kahteen nollapeliin venyneellä molarilla on 2,35.