Tervetuloa NHL:ään! Liiga-vahti nousi debyytissään heti Anaheimin historiankirjoihin

© Kuva: Getty Images

Liigasta tuttu tshekkiläinen maalivahtilupaus Lukas Dostal teki viime yönä NHL-debyyttinsä Anaheim Ducksin paidassa. Dostal aloitti NHL-uransa komeasti torjumalla 4-3 rankkarivoiton Detroit Red Wingsistä.

Voitto ei irronnut helpolla. Dostal pysäytti ottelun aikana 33 kiekkoa. Rankkarikilpailussa hän pysäytti kummankin Detroitin yrityksen.

Huikealla NHL-debyytillään Dostal teki Anaheimin seurahistoriaa. Kukaan Anaheim-vahti ei ole aiemmin kerännyt yhtä montaa torjuntaa NHL-debyytissään kuin Dostal. Hän oli myös Anaheimin neljänneksi nuorin maalivahtidebytantt koskaani.

Liigassa Dostal nähtiin Ilves-paidassa kolmella eri kaudella. 64 ottelussa hänen torjuntaprosenttinsa oli hurja 92,9.