Pieleen menneet jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisat ovat puhuttaneet kiekkopiireissä paljon. Kisakupla ei ollutkaan kupla, jonka takia koronavirustartunnat levisivät käsiin totaalisesti. Kolme peliä peruttiin, ja lopulta turnaus jäi kesken jo alkulohkovaiheessa.

Lässähdykset eivät jääneet tähän. Turnauksen jälkeen eri medioissa ympäri maailman on puhuttu, että Tshekin ja Venäjän joukkueet sekä Suomen joukkueeseen kuulunut jäsen olisivat olleet paluulennon tuoksinassa enemmän ja vähemmän humalassa – kaksi ensiksi mainittua niin kovassa tuiterissa, että mailta evättiin pääsy lennolle tyystin.

Suomen joukkueen GM Kimmo Oikarinen kertoi suomalaismedioille, ettei Nuorten Leijonien keskuudessa ollut kännäämistä – ja pääsihän suomalaisjoukkue koneeseen, josta Tshekki ja Venäjä evättiin.

Tshekki-leiristä kerrottiin, että maan pelaajat sekoitettiin venäläisiin samannäköisten asujen takia, ja tämän takia heillä ei ollut asiaa koneeseen. Nyt puolestaan Venäjän suunnalta on tullut hurja syyte Suomen suuntaan.

Maalivahti Jegor Guskov oli sanonut Sport Expressin, että väitetty tupakan polttaminen oli roskaa ja kaikki olivat kuulemma ”maskien takana”.

– Mielestäni suomalaiset olivat eniten kännissä. En muista, että kuka meidän jengistä olisi juonut. En juonut ensimmäistä tölkillistäkään.

Erikoisia väitteitä, kun Nuoret Leijonat kuitenkin pääsi koneeseen.