Näkökulma: Kymmeniltä tuhansilta nuorilta suljettiin jäähallien ovet – harrastustoiminnan sulku tulee olemaan yhteiskunnalle kestämättömän kallis

© Kuva: AK Bars

Hallituksen koronaministerityöryhmä suositti perjantai-iltana kaikkea sisäharrastuksia keskeytettäväksi. Tämä tarkoittaa käytännössä esimerkiksi sitä, että lähes kaikki joukkueurheilutoiminta Suomessa on tauolla ainakin tammikuun loppuun saakka.

Suomessa noin 75 000 lisenssijääkiekkoilijan joukosta vain ammatikseen pelaavat saavat jatkaa harjoitteluaan joukkueen kanssa. Yhteensä lajin harrastajia on Suomessa noin 200 000. Heistä suurin osa on lapsia tai nuoria.

Hallituksen päätös sulki siis jäähallien ovet vähintään kymmeniltä tuhansilta juniorijääkiekkoilijoilta. Heistä osalle joukkueharjoitukset muodostavat valtaosan joka viikkoisesta liikunnasta.

Kun Suomessa jo nyt kärsitään liikkumattomuuden aiheuttamista tuki- ja liikuntaelinsairauksista, muista ylipainon aiheuttamista sairauksista ja mielenterveyden ongelmista, on lasten liikuntaa rajoittavilla päätöksillä oltava aivan erityisen painavat perusteet.

Seurat ovat tehneet ison työn koronapandemian aikana terveysturvallisen harrastustoiminnan mahdollistamiseksi. Nyt kiitoksena siitä oli täyssulku.

Sopii vain toivoa, että sulku päättyisi tammikuun lopussa. Aiemmin on vaikuttanut siltä, että rajoitustoimia on helpompi panna toimeen kuin purkaa.

Eetu Pennanen
Twitter: @eetupennanen

Emil jyrää jatkoon Wimbledonissa! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️