Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt Jukurien tshekkipuolustaja Libor Zabranskylle sekä JYPin puolustaja Ville Ottavaiselle kahden ottelun pelikiellot.

Pelikielto juontaa juurensa lauantai-illan otteluun, kun kaksikko heitti hanskat ja aloitti tappelun neljä sekuntia ennen ottelun päättymistä. Puolustajat heitettiin heti tappelun jälkeen ottelusta suihkun puolelle. Video tappelusta on katsottavissa täältä.

– Vihaan häviämistä, sellainen tunne siinä tilanteessa oli mukana. Aiemmassa vaihdossa vedin Petrus Palmun päin maalia. Kaveri sitten tuli kysymään, lähdenkö. Noista on maksettava hintaa, se on lajin henki, Ottavainen kommentoi tilannetta ottelun jälkeen JYPin verkkosivujen otteluraportissa.

Kurinpitopäätöksessä tuomioita perusteltiin muun muassa sillä, että tappelu ei ollut spontaani ja että se ei liittynyt käynnissä olevaan pelitilanteeseen mitenkään. Voit lukea tarkemmat perustelut päätöksestä täältä.

21-vuotias Zabransky on pelannut tällä kaudella 39 ottelua tehopistein 2+10. 19-vuotiaalla Ottavaisella on puolestaan 32 ottelun jälkeen kasassa tehopisteet 4+5.