Ruotsi voitti nuorten MM-kisoissa Slovakian lukemin 3-0, mutta tulostaulu ei kerro koko totuutta. Jesper Wallstedt joutui venymään kiekon tielle 48 kertaa torjuakseen voiton Små Kronorille.

Slovakia oli joka erässä hallitsevampi osapuoli, mutta Wallstedt oli kuin muuri. Erityiseen testiin Minnesota Wild -lupaus joutui kolmannessa erässä, kun Ruotsi puolusti parhaimmillaan kolmella kuutta vastaan lähes kuuden minuutin alivoimansa aikana.

Wallstedt on ollut huippuvireessä myös SHL:ssä. Miestenkin maajoukkueessa ja KHL:ssä esiintynyt Joel Lassinantti on saanut väistyä ykkösvahdin paikalta, sillä 19-vuotias Luleå HF:n timantti on torjunut kiekkoja yli 92 prosentin varmuudella ja päästänyt alle kaksi maalia ottelua kohti.