Mikko Rantanen nousi torstaiyönä Colorado Avalanchen ykkössnimeksi, kun hän takoi NY Rangersin reppuun 7-3-voitossa kaksi maalia. Hyökkääjä iski maalinsa ensimmäisen erän alussa ja päätöserän puolen välin jälkeen.

https://www.youtube.com/watch?v=P9ZCQ9_1RgA

Ottelussa lähes 20 minuuttia pelannut suomalainen laukoi maalia päin viisi kertaa ja saalisti tehotilastoon lukeman +2. Rantasen maanmies Justus Annunen puolestaan ei saanut jatkaa ylhäällä Coloradon maalilla.

– Pelaamme hyvin. Alaketjujen äijät nostavat tasoa kovaa vauhtia. Pakit ovat osana hyökkäämistä ja se on iso asia. Meidän pakkimme osaavat luistella ja pelata, joka mahdollistaa meille aikaa hyökkäysalueella, joukkueensa sisäisen maalipörssin kärkeen 12 häkillä noussut Rantanen sanoi Denver Postin mukaan.

Avsin maalilla torjui tositoimiin palannut Darcy Kuemper, ja ovea avasi pikaisesti tolppien välissä käynyt Jonas Johansson. Ruotsalaisen otteet eivät ole olleet taalaliigassa tällä kaudella mitään kovin kummoisia esimerkiksi torjuntaprosentin pyöriessä 88:n hujakoilla. Hän on saanut kritiikkiä ainakin sosiaalisen median syövereissä.

AHL:ään komennettu Annunen torjui pikkumustia parissa pelissä reilun 86:n prosentin tarkkuudella, mutta hän sentään torjui Philadelphia Flyersista voiton. Debyytissä nuori siivitti Avsin jatkoaikapisteeseen molarin tultua Ottawa Senatorsia vastaan häkkiin 2-4-tappiotilanteessa.

Rangers-leiristä suomalaisvärejä kantoi Kaapo Kakko. Reilut 13 minuuttia urakoinut hyökkääjä jäi ottelussa pisteittä (-1).