Colorado Avalanche tekee NHL:ssä pelottavia asioita vastustajien näkökulmasta. Kun joukkue latoi viime yönä Detroit Red Wingsiä vastaan tauluun numerot 7-3, on se osunut jo kolmessa edellisessä pelissä seitsemästi.

Aiemmin maalijuhlissa lukua ottivat NY Rangers samoin lukemin sekä Philadelphia Flyers numeroin 5-7. Avs on ainoa yli sadan maalin tekijä, kun se on venyttänyt reppuja jo 105 kertaa.

Coloradon maalien mässäily on harvinaista herkkua koko taalaliigan mittapuulla. Edellisen kerran kolmessa peräkkäisessä pelissä vähintään seitsemän täysosumaa on latonut Pittsburgh Penguins liki tarkalleen 26 vuotta sitten, marraskuussa 1995.

– Äijät liikkuvat ja laukovat hyvin, mutta maalille he ovat päässeet itse asiassa aika vähän. Hyökkäysalueen päätökset kiekon kanssa ovat olleet onnistuneita, Avalanche-luotsi Jared Bednar sanoi NHL:n nettisivuilla.

Viime yönä kaksi maalia ladannut Andre Burakovsky kertoi oman näkemyksensä erikoisen ja kovan liidon taustoista.

– Mielestäni meillä on nälkää maalilla. Laitamme kiekkoja sinne. Puhumme siitä paljon, että haluamme olla aktiivinen ampumaan ja laittamaan ukkoa maalille. Näkemykseni mukaan olemme tehneet sitä aika hyvin viime aikoina.

Kolme maalia syötellyt Devon Toews kertoi varsin pelottavan pointin Coloradon nykyvireestä. Joukkueen hampaisiin joutuu seuraavaksi Florida Patnehrs maanantain vastaisena yönä.

– Hullu juttuhan tässä on se, että emme ole edes pelanneet vielä parasta kiekkoamme. Työ on kesken.

Colorado on kerännyt läntisen konferenssin joukkueista pisteitä viidenneksi eniten. Divisioonassaan Avs keikkuu kolmantena.