Artturi Lehkosen ja Joel Armian tähdittämän Montreal Canadiensin karmea räpellys NHL:ssä jatkui myös perjantaiyönä. Pittsburgh Penguins kuritti jo avauserässä kolmesti voittaen matsin tyrmäävästi 6-0.

Reilut 11 minuuttia urakoineen laituri Armian tilastoissa oli melkoinen erikoisuus, kun pelaajan tehotilasto jäi komeasti nollille. Muut hyökkääjät jäivät miinukselle, ja nollaan Habs-leiristä kykeni lisäksi vain kaksi pakkia.

Montrealiin äskettäin siirtynyt nuorten maailmanmestaripuolustaja Sami Niku oli sivussa Habsin kokoonpanosta.

Lehkonen pelasi vajaat 16 minuuttia ottaen tehotilastoon siedettävän lukeman -1. Ottelun kolmas suomalainen, Pensin Kasperi Kapanen syötti joukkueensa ylivoimalla syntyneen toisen niitin.

– Emme olleen lainkaan pelissämme sisällä. Olimme huonoja, Canadiens-luotsi Dominique Ducharme manasi Montreal Gazzeten mukaan.

Stanley Cupin finaaleissa viime kaudella nähdylle Habsille tappio oli erityisen raaka, sillä kamppailusta pystyi käyttämään termiä jumbo-ottelu. Pens on itäisen konferenssin 13:ntena ja Canadiens viimeistä edellisenä takanaan vain surkea Ottawa Senators. Montrealilla on viimeiseen pudotuspelipaikkaan matkaa jo kahdeksan pinnaa.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Uijui sentään – todellinen suomalaisyllättäjä upotti ratkaisun, nousi jo kolmanneksi NHL-joukkueen maalipörssissä: ”Mikä alku hänen kaudelle”