HELSINKI. Pohjois-Amerikasta äskettäin KHL:n jättiseura SKA Pietariin siirtynyt Mikko Lehtonen on kaudesta toiseen pelaaja, jonka taso riittää maajoukkuetasolle. Alkanut kausi on maajoukkuepelien puolesta kiivas, sillä isoista turnauksista edessä ovat olympialaiset ja MM-kisat.

Tehopakki on tuttu nimi myös Leijonien GM Jere Lehtiselle. Hän kommentoi pelaajan kenties yllättävää siirtoa maanantaina Leijonien tiedotustilaisuudessa.

– Olisi toivonut hänelle, että olisi jatkanut ja olisi ollut saumat jatkaa siellä (NHL:ssä), mutta nyt se meni noin.

NHL-miehet ovat tyrkyllä Pekingin kisoihin, mutta KHL:stäkin on totta kai saumat ponnistaa olympiakarkeloihin. Lehtinen muistutti painavasta tosiasiasta, pelaajan tasosta.

– Hän on samassa kastissa, pelaa siellä tai täällä. Se on kiinni siitä, miten kukakin pelaa missäkin. Ja missä mennään, kun ruvetaan tekemään valintoja.

– Pääsi kovaan sarjaan ja joukkueeseen, joten uskon, että ihan samalla lailla on hänellä mahdollista päästä olympialaisiin. KHL:ssä pelataan pienessä kaukalossa. Olympialaisetkin pelataan NHL-kaukalossa. Ero ei ole enää niin suuri kuin aiemmin.

Lähtökohta on kuitenkin se, ett NHL-miehet ovat vahvoilla olympiapuheissa.

– Sieltä (valitaan) ensisijaisesti. Mutta on hyvän tason pelaajia Euroopassakin. On Euroopassa pelaavia ollut mukana NHL:n mukana ollessa, Lehtinen muistutti.

Maailmanmestaripakki summasi NHL:ssä Toronto Maple Leafsin ja Columbus Blue Jacketsin paidoissa 26 ottelussa tehot 0+6. Nyt KHL:n puolella SKA:ssa saldo on kolmen pelin jälkeen 1+2.