Jukka Jalonen ja Jere Lehtinen tekemässä olympiatarkkailuja NHL-pelissä: Suomalaiset innostuivat hirvittävään näytökseen, ottelun tähdistössä vain sinivalkoisia pelaajia!

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä nähtiin lauantaiyönä suomalaisten keskinäinen maalintekokilpailu ottelussa, jossa Carolina Hurricanes löi Philadelphia Flyersin 6-3. Peräti neljä eri suomalaispelaajaa nousi tehoille ja kolme peluria maalintekijöiden listaan.

Carolinan kaksi ensimmäistä maalia olivat Sebastian Ahon (2+0) käsialaa, mutta pian suomalaisen jälkimmäisen osuman jälkeen Flyersille maalasi Rasmus Ristolainen (1+0). Muutama minuutti tästä eteenpäin ja Jesperi Kotkaniemi (1+1) vastasi Canesin 4-3-voittomaalista.

Teuvo Teräväinen nousi pisteille hänen alustettua yksi Hurricanes-maali. Sinivalkoisten ilotulitus konkretisoitui ottelun tähdistössä. Aho valittiin pelin parhaaksi, Kotkaniemi kakkostähdeksi ja Canes-maalivahti Antti Raanta (20/23) kolmostähdeksi.

– Minusta tämä oli hyvä peli koko joukkueelta. Mielestäni Raanta oli todella hyvä maalilla ja hän takasi voiton meille, Kotkaniemi kiitteli Hurricanesin nettisivuilla.

Suomalaisten onnistuminen tuli huikeaan saumaan, sillä Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ja GM Jere Lehtinen seurasivat ottelua paikan päällä. Koitoksessa esiintyi kasa sellaisia pelaajia, jotka ovat tyrkyllä talven olympiakisoihin Pekingiin.

Kamppailu päätti itäisen konferenssin kärkijoukkue Hurricanesin kuuden ottelun vieraskiertueen. Ottelu alkoi Philadelphiassa poikkeuksellisen aikaan, eli perjantaina 15.30 kiitospäivän takia.

– On hyvä päättää vieraskiertue tällä tavalla. Aikataulu ei ehkä ollut ihanteellinen meille, mutta näimme joukkueelta hienoa työtä. Tulimme töihin, otimme kaksi pistettä – ja se on iso juttu, Aho näki.