NY Rangersin ja Buffalo Sabresin välinen maanantaiyön NHL-kohtaaminen huipentui suorastaan brutaalilla tavalla. Ensiksi mainittu voitti 5-4 Ryan Lindgrenin nakattua ratkaisumaalin ajassa 59.59.

Se syntyi tarkalleen ottaen 0,7 sekuntia ennen päätössummeria. Kauden toisen häkkinsä tehneen Lindgrenin lisäksi viimeisellä sekunnilla voittomaalin on kyennyt nakuttamaan vain kahdeksan pelaajaa runkosarjassa kaudesta 2001-02 lähtien.

– En kokenut meidän olevan huonoja. Luulen taas kerran, että sanan ”epäröinti” käyttö on paikallaan. Meidän pitäisi olla itsevarmoja. Kolmoserässä epäröimme ja otimme askeleen taaksepäin. Tällaisia juttuja meille on tapahtunut viime aikoina – jos emme saa haluamaamme, olemme epäröivämpiä, Sabres-luotsi Don Granato manasi NHL:n nettisivuilla.

Noista kahdeksasta viimeisen sekunnin maalarista edellisin on Edmonton Oilersin Leon Draisaitl, joka osui häkkiin viimeisellä sekunnilla tämän vuoden tammikuussa. Ennen tätä tempussa oli onnistuttu lokakuussa 2014.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Ryan Lindgren became the ninth player to score a go-ahead goal in the final second of regulation since 2001-02.

#NHLStats: media.nhl.com/public/news/15…

Tappio oli Buffalolle toinen peräkkäinen. Kauden väkevästi aloittanut lauma on vajonnut itäisessä konferenssissa jo neljänneksi viimeiseksi.

LUE MYÖS:
Karmean syötön jakaneelle ja jättiminuutit keränneelle Robin Salolle kehut Zdeno Charalta