Rasistisen eleen kohteeksi joutunut puolustaja jätti joukkueensa – pelaajaa tukenut liigapomo sai kenkää

© Kuva: Getty Images

Syyskuussa jääkiekkomaailmaa pöyristyttänyt tapahtuma Ukrainan pääsarja UHL:ssä sai aikaan erikoisia reaktioita. Andrei Deniskinin törkeä rasistinen ele toi ukrainalaishyökkääjälle vain kolmen ottelun ja kymmenen lisäottelun pelikiellon, josta lisäottelut oli maksettavissa rahalla pois.

Banaaninsyönnin imitoinnin kohteena ollut Jalen Smereck ei ollut tyytyväinen liigan kurinpidon päätökseen ja päätyi purkamaan sopimuksensa yhteisymmärryksessä entisen KHL-seura Donbass Donetskin kanssa. AHL-tason puolustajana UHL:n parhaimpiin pelaajiin kuulunut Smereck on Eliteprospects.comin mukaan matkalla Saksaan.

Kurinpidon päätöstä kritisoinut UHL:n pomo Eugene Korytshev sen sijaan sai potkut vain kuukausi työssä aloittamisen jälkeen. Korytshev ja muutama UHL-joukkue on pyytänyt IIHF:ää suorittamaan riippumattoman tutkinnan tapahtuneesta toivoen, että se toisi Deniskinille pidemmän pannan Kansainvälisen Jääkiekkoliiton alaisista peleistä.